Matematik

Korteste afstand fra parameterkurve til punkt.

01. april 2009 af julle1991 (Slettet)

Hej!

Jeg jskal løse en opgave, hvor jeg skal finde den korteste afstand fra banekurven r(t) til punktet (0,0).
Banekurven er givet ved:

x(t)=8t
y(t)=50-5t2

Hvordan finder jeg denne? Den skal være omkring 20 så vidt jeg kan se ud fra tegningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af peter lind

Find minimum for funktionen x(t)2+y(t)2 = r(t)2


Svar #2
01. april 2009 af julle1991 (Slettet)

hvordan pokker gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2009 af peter lind

Differentier funktionen og sæt  den afledede lig 0


Svar #4
02. april 2009 af julle1991 (Slettet)

Det giver stadig ingen mening. Vil du ikke være sød bare at skrive det præcise? Jeg kan ikke få det til at gå op.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2009 af kieslich (Slettet)

Afstanden A(t) fra (0,0) til r(t) = (x(t),y(t)) må være A(t) = √(x(t)2 + y(t)2)   (afstandsformlen)

Du finder nu den mindste afstand ved af differentiere A(t) og finde et minimum.


Skriv et svar til: Korteste afstand fra parameterkurve til punkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.