Matematik

Differentialligning + uden hjælpemidler

02. april 2009 af EmileHH (Slettet)

f(x) = x^3-3x^2+4 

Find f'(x), og bestem monotoniforholdene. 

F'(x) = 3x^2-6x 

Så vil jeg finde mine x værdier, så jeg har fundet d, som er lig med 9 

Og derefter har jeg fundet de to x-værdier, som jeg får til 

1,5 og 0,5, og det tror jeg altså ikke kan passe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2009 af -snigeren- (Slettet)

giver d ik 6....!


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2009 af -snigeren- (Slettet)

giver d ik 36 dvs. 6....!


Svar #3
02. april 2009 af EmileHH (Slettet)

 Årrrh jo:D Jeg havde sat a ind i stedet for b, tusind tak:D


Svar #4
02. april 2009 af EmileHH (Slettet)

 Men jeg tænkte på noget, hvordan kan jeg ud af om funktionen er voks. eller aftagende mellem de to værdier uden hjælpemidler? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2009 af Jerslev

#4: Kig på fortegnet for differentialkvotienten i intervallet imellem to værdier.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
02. april 2009 af EmileHH (Slettet)

 Hvordan gør man det? 

Skal jeg så sætte tal ind i differentialkvotienten? Altså f.eks. sætte -2 , 1 og 3 ind, og kigge på det tals fortegn, der kommer fem? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2009 af Jerslev

#6: Ja, hvis du har beregnet, at f'(x) = 0 på nogle punkter imellem tallene -2, 1 og 3.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #8
02. april 2009 af EmileHH (Slettet)

 Altså f'(x)= 0, hvis man sætter -1 ind på x's plads.


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. april 2009 af Jerslev

#8: Så kan du lave en fortegnsvariation omkring x=-1 for at finde ud af hældningen på hver side.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #10
02. april 2009 af EmileHH (Slettet)

 Men nu er der altså noget jeg ikke forstår. Altså når man siger f'(x)=0, så får man en andengradsligning, ikk? Hvis man løser den får man to x værdier 0 og 2.  Er det så ikke dem man skal lave fortegnsvariation omkring? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. april 2009 af Jerslev

#10: Jo.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #12
02. april 2009 af EmileHH (Slettet)

 Okay godt, så er jeg med:D 

Tak for hjælpen:) 


Skriv et svar til: Differentialligning + uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.