Matematik

Eksponentiel funktion

06. april 2009 af xchristiinex (Slettet)

f(x) = bax

Hvordan isolere man x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2009 af ibibib (Slettet)

Vha logaritmefunktionen log eller ln.


Svar #2
06. april 2009 af xchristiinex (Slettet)

hvordan det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2009 af kieslich (Slettet)

f(x) = b*ax  ⇔  f(x)/b = ax  ⇔  ln( f(x)/b ) = ln( ax )     Kan du selv resten??


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2009 af JokkePrinsen (Slettet)

f(x) = ba^x

a^x = f(x) / b

x = log(base a)[f(x)/b]

x = log(base a)[f(x)] - log(base a)[b]


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2009 af JokkePrinsen (Slettet)

ln(f(x)) = ln(ba^x)
ln(f(x)) = ln(b) + ln(a^x)
ln(f(x)) -ln(b) = x * ln(a)
ln(f(x)/b) = x * ln(a)
x = ln(f(x)/b)/ln(a)


Svar #6
06. april 2009 af xchristiinex (Slettet)

okay, mange tak :)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.