Matematik
afstand mellem cirkel og linie
20. november 2004 af
jv (Slettet)
Hjælp mig venligst med følgende opgave!
Jeg skal finde den mindste afstand mellem linien med ligning y=-1/4x+7 og cirklen med ligning: x^2-4x+y^2-4=0 <=> (x-2)^2+(y+0)^2=8
Jeg skal finde den mindste afstand mellem linien med ligning y=-1/4x+7 og cirklen med ligning: x^2-4x+y^2-4=0 <=> (x-2)^2+(y+0)^2=8
Svar #1
21. november 2004 af fister (Slettet)
Korteste afstand må være den vinkelrette(euklidisk); så hvis du finder afstanden fra C(2,0) til linjen y=-1/4x+7. Afstanden fra linjen til cirklen må da være den fundne afstand minus radius.
Skriv et svar til: afstand mellem cirkel og linie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
