Matematik

2 spørgsmål: stamfunktion og værdimængde.

07. april 2009 af polakker89 (Slettet)

Hvad får man, når man skal finde stamfunktion: 2/x?

Bestem værdimængden for funktionen f(x) = x3+2x2-5x          x ε [-3;3]

Hvad skal jeg i netop den opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

1) Tænk på, hvad (1/x) bliver til, når du integrerer (husk også konstanten).

2) Tegn funktionen og se dig ud af det, find største og mindsteværdien i det opgivne interval. Løs dernæst f ' (x) = 0. Hvis du ikke ved hvorfor, så sig til. Der er ikke noget ved at sidde og lave noget efter en kogebogsopskrift, som man ikke forstår den.


Svar #2
07. april 2009 af polakker89 (Slettet)

ja, tænkte nok at jeg skulle bruge 1/x... Men det giver så ln(x). Giver det så ln(2)?

Ved at finde største- og mindsteværdien skal jeg bruge funktionen: trace?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvis grafen har endepunkter, er mindsteværdien 2. koordinaten til et af endepunkterne, eller også er mindsteværdien f(x0), hvor x0 er rod i ligningen f '(x) = 0. 


Skriv et svar til: 2 spørgsmål: stamfunktion og værdimængde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.