Matematik

potens vækst

07. april 2009 af helle91 (Slettet)

heej jeg har desværre lidt problemer med følgenede regnestykke.

opgave lyder således

verdensproduktionen af zink kan for perioden 1900-1990 tilnærmelsesvis beskrives ved modellen

y = b*e^kt

hvor y er verdensproduktionen af zink, målt i megaton, og t er antal år efter 1900

i 1900 var verdensproduktionen af zink 0,40 megaton

i 1990 var verdensproduktionen af zink 7,0 megaton

BESTEM TALLENE b OG k

hvordan gør jeg dette ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2009 af Rousfv (Slettet)

a=ln(y2/y1)/(x2/x1)
b=f(x)/xa
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2009 af Rousfv (Slettet)

y2=7,0

y1=0,40

x2=90

x1=0

f(x)=7,0

x=90


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2009 af Rousfv (Slettet)

a=ln(y2/y1)/ln(x2/x1)
b=f(x)/xa


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2009 af ibibib (Slettet)

Det er ikke en potensvækst, det er en eksponentiel vækst.

Beregn først a vha formlen x2-x1√(y2/y1) og udnyt derefter at k = ln(a).


Skriv et svar til: potens vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.