Fysik

hvad menes der ?

08. april 2009 af teamwork (Slettet)

hvordan viser man: hældningen for grafen for resistans som funktion af længde er ρ/A

jeg har tegnet grafen og fundet lignigen

er  ρ for kanthal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2009 af kieslich (Slettet)

Har du en ret linje viser det at R = (ρ/A)*L og da den rette linje (gennem (0,)) har formen y = a*x må r svare til y, L svare til x og hældningen a = (ρ/A)  ⇔  ρ = a*A.  I har husket at måle trådens tværsnits areal ?.


Svar #2
08. april 2009 af teamwork (Slettet)

ligningen er 28,459x+0,0107

tværsnitsarealen er 0,25 mm

28,459= ρ/0,25mm
ρ=28,459·0,25 = 7,11475
 

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2009 af kieslich (Slettet)

Jeg tror ikke tværsnitsarealet er 0,25 mm. Jeg tror det er diameteren. Du finder så A = π*(d/2)2. Hvilken enhed har du på din x-akse?


Svar #4
08. april 2009 af teamwork (Slettet)

jeg har længden på x aksen...

hvad skal n være?


Svar #5
08. april 2009 af teamwork (Slettet)

undskyld troede π var n


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2009 af kieslich (Slettet)

Hvad har du målt længden i mm, cm eller m?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du må have målt i meter, så passer det med at du får 1,40Ωm, tabelværdien for kanthal er 1,45Ωm.


Svar #8
08. april 2009 af teamwork (Slettet)

meter


Svar #9
09. april 2009 af teamwork (Slettet)

jeg får

A= π*(d/2)2
A= π·(0,25/2)2
A=0,049087
 


a = (ρ/A) ⇔ ρ = a*A
ρ= 28,459*0,049087=0,00241
 

hvad gør jeg forkert`


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. april 2009 af kieslich (Slettet)

Tastefejl ?  Jeg får samme A som dig, men får 28,459*0,049087 = 1,397 med enheden (Ω/m)*mm2 = 10-6 Ωm.


Svar #11
09. april 2009 af teamwork (Slettet)

ja det har vist bare været en tastefejl.. men har jeg så besvaret spørgsmålet eller skal jeg også beregne afvigelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. april 2009 af kieslich (Slettet)

Din lærer vil sikkert gerne se en procentvis afvigelse. Den skulle blive ca 3,6%. Du bør sikkert også sige noget om usikkerheder og fejlkilder. Fejlkilder: Trådens længde er svær at måle, da den bugter sig lidt, tænk dig frem til flere. Usikkerheder: Sidste ciffer på Ohmmeteret. Har i målt 10,0 er der en usikkerhed på 0,1, Dine resultater bør så højest angives med tre cifre, da det er på tredie ciffer usikkerheden er.


Skriv et svar til: hvad menes der ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.