Matematik

potens vækst

09. april 2009 af helle91 (Slettet)

Verdensproduktionen afzink kan for perioden 1900-1990 tilnærmelsesvis beskrives ved modellen:

y=b*e^kt

hvor y er verdensproduktionen af zink, og t antal år efter 1900. I 1900 var verdensproduktionen af zink 0,40. I 1990 var verdensproduktionen af zink 7,0.

a) bestem tallene b og k
b) bestem fordoblingstiden for verdensproduktionen af zink ifølge modellen.
c) Kommenter modellen, når der oplyses, at verdensproduktionen af zink i 2000 var på 8.0....

jeg har så sat tallene ind i lister i Ti.interactive og fået formlen f(x)= 6.75817e-204*x^61.8443

hvordan finder jeg fordoblingstiden ud fra dette ?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2009 af kieslich (Slettet)

Din funktion er ikke rigtig. Har du valgt expreg?  Punkterne er (0;0,4) 0g (10;7,0), så jeg får f(x) = 0,4*1,33134x = 0,4*e0,2862*x.  Nu kan fordoblingstiden findes ved T½ = ln(2)/k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Hvilke tal sat du ind, da du benytte dig af regression? - jeg tænker på formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2009 af Youngmann (Slettet)

*benyttede


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2009 af kieslich (Slettet)

Jeg brugte bare grafregneren.

Men per håndkraft findes a = x2-x1√(y2/y1), altså den (x2-x1)'te rod af (yy/y1). k kan nu findes som k = ln(a), og b findes ved at sætte et af punkterne ind i funktionen: b = (ax1)/y1.


Skriv et svar til: potens vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.