Matematik

Spørgsmål til cas og en funktion

09. april 2009 af Jbninc (Slettet)

 Hej derude. Jeg har lige to spørgsmål.

Jeg sidder og skal solve en almindelig ligning, men får hele tiden fejl at jeg enten mangler en parantes, eller Synax på min lommeregner.

 1 - Jeg skal have skrevet Solve(35=114,6*(1-0,927*e^(-0,14*t,t) Nogle der kan sige hvor fejlen er?

2 - Jeg er ikke helt sikker på fremgangsmåden, når man får til opgave at løse f.eks. F(x)=3*x^3-24x^2+48*x og så skal løse ligningen f(x)=0. Hvad skal man gøre der?

Mvh

Jbn


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2009 af mathon

solve(35=114.6*(1-0.927*e^(-0.14*t,t)

decimalkomma → "dot"

i syntaks benyttes komma kun som adskillelsestegn


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2009 af mathon

2)
Define f(x) = 3*x^3-24x^2+48*x

Define g(x) =d(f(x),x)

solve(g(x)=0,x)


Skriv et svar til: Spørgsmål til cas og en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.