Matematik

Hjælp!! En hurtig regnstykke!

12. april 2009 af venneminde (Slettet)

Sider her og prøver at regn den her regnstykke! Men den forvirre mig! Kan i hjælp mig med at regn det ud?

En klasse med 21 elever er sammen med to lærere på skolerejse. De skal vandrehjemmet til centrum og tilbage igen fem dage. Tre aftener vil de også ind til centrum og tilbage igen. På  en enkelt tur bruges et klip pr. person 

Hvor mange klip skal hver person bruge under hele skolerejsen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2009 af Emilie00 (Slettet)

find ud af hvor mange "ture" der er og gang det med 21+2, altså 23, da der i alt er 23 personer.
 en gang frem og tilbage er det samme som 2 ture.

Prøv og se om det hjælper


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2009 af Emilie00 (Slettet)

hov glem det med gang med 23, da det er klip for hver enkel person du skal finde frem til.

bar find ud af hvor mange ture der er


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. april 2009 af Necla (Slettet)

Jeg (tror) at det er 16...


Svar #4
12. april 2009 af venneminde (Slettet)

okey takkr!!..

Det næste opgave, ''hvor mange klip skal elever og lærere i alt bruge på de fem dage?''.

Hvad mener de? hvordan skal regnstykke se ud? KAn du forstå den?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. april 2009 af Emilie00 (Slettet)

ja, nu har du fundet ud af hvor mange klip én person skal bruge, så skal du bar gange med antallet af personer, som er 23


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

I ubestemt form hedder det et regnestykke

I bestemt form hedder det det regnestykke

Nu til regnestykket:

Daglig transport:

5 dage * 2 klip * 1 person = 10 klip/person

Om afternerne:

3 dage * 2 klip * 1 person = 6 klip/person

Sum:

10+6=16 klip/person


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. april 2009 af DadoDK (Slettet)

Flot Thomas, det godt du kan de bestemte og ubestemte former. :) Skal vi give dig en klapsalve nu?


Svar #8
12. april 2009 af venneminde (Slettet)

hhe.. Takkr folk!!! 


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. april 2009 af Exupery (Slettet)

#7 Hvorfor ikke hjælpe med dansk samtidig med matematik? Det er da populært sagt: to fluer med et smæk.


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. april 2009 af DadoDK (Slettet)

#9 Hold da op ;).


Skriv et svar til: Hjælp!! En hurtig regnstykke!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.