Matematik

Bestem centrum og radius

13. april 2009 af jwan20 (Slettet)

jeg skal bestemme centrum og radius for en cirkel som er bestemt ved

2x^2-4x+2y^2+4y=14

mit spørgsmål om det rigtigt at jeg siger (2x-1)^2+(2y+1)^2=14

og når jeg åbner parnteserne får jeg 2x^2-1-4x+2y^2-1+4y=14

dvs. radius= kvadratroden af 16 og det bliver 4, men det er jo ikke rigtigt i facitet står at det skal give 3

jeg er blank håber der er nogen der kan hjælpe

der står at centrum er (1,-1) og radius 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2009 af kieslich (Slettet)

Divider først igennem med 2 i din ligning, så bliver det nemmere.


Svar #2
13. april 2009 af jwan20 (Slettet)

hvordan??? forstå ik


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2009 af kieslich (Slettet)

2x2 - 4x + 2y2 + 4y = 14  ⇔ x2 - 2x + y2 + 2y = 7    divideret med 2 overalt. Prøv nu at sætte leddene på kvadratisk form.


Skriv et svar til: Bestem centrum og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.