Matematik

vektorer i rummet med to planer

13. april 2009 af Nadin89 (Slettet)

to planer er bestemt ved ligningen:

α : 2x-y-3z-12 = 0

β : 10x-5y+15z-30 = 0

hvordan skal jeg gøre rede for at de er paralelle og hvordan skal jeg beregne aftsanden mellem dem????


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Se om deres normal-vektorer er parallelle.


Svar #2
13. april 2009 af Nadin89 (Slettet)

jeg harv fundet deres normal vektorer , men hvordan ser jeg om de er det??


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Find krydsproduktet imellem dem. Det er givet ved: a x b = |a| |b| sinθ, hvor θ er vinklen mellem a og b.


Svar #4
13. april 2009 af Nadin89 (Slettet)

har fået krydsproduktet til, (15,0,-40) vil det så sige at de ikk er parallelle??


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Ja, det vil jeg mene. Hmm, prøv lige at finde vinklen mellem de to vektorer i stedet for, det er faktisk nemmere.


Skriv et svar til: vektorer i rummet med to planer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.