Fysik

en formel

15. april 2009 af Determig11 (Slettet)

Hej allesammen hvad er hvad i denne her formel håber nogle kan fortælle mig det

1/2 · ρ · π · (d/2 )^2 · v3


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det skulle gerne stå i din bog.

Hvad er sammenhængen?


Svar #2
15. april 2009 af Determig11 (Slettet)

Det er en opgave, den lyder

Traditionelt angiver man størrelsen af en rotor ved dens diameter og ikke dens areal. Omskriv ligning 2 så effekten angives som funktion af rotordiameter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Og der står intet andet, end hvad du har skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2009 af mathon

ρ · π · (d/2 )2 · v          kinetisk energi per sekund = effekt

π*r2 = π*(d/2)2            cirkelfladeareal

π*(d/2)2*v                   cylinderformet volumen per tid

m/t = ρ*(π*(d/2)2*v)     cylinderformet masse per tid

(½*m*v2)/t = Ekin/t = P


Svar #5
15. april 2009 af Determig11 (Slettet)

jo jeg har nogle tal min radius 10 og min diameter 20 cm?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2009 af mathon

P = 1/2 · ρ · π · d2/4 · v3

P = ((π/8)*ρ*v3)*d2


Svar #7
15. april 2009 af Determig11 (Slettet)

mathon jeg forstår nada ?!?


Svar #8
15. april 2009 af Determig11 (Slettet)

hvordan indsætter jeg tallene "radius 10 og diameter 20 cm"?
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. april 2009 af mathon

P = ((π/8)*ρ*v3)*d2

hvor
P er rotoreffekten, [P] = W = J/s
ρ er densiteten af det stof, som passerer rotoren, [ρ] = kg/m3
v er den hastighed, det pågældende stof passerer rotoren med vinkelret på denne, [v] = m/s
d er rotors diameter, [d] = m


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. april 2009 af mathon

P = ((π/8)*ρ*v3)*(0,20 m)2


Skriv et svar til: en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.