Matematik

Potentiel og ekspotentil vækst?

15. april 2009 af xRitter (Slettet)

Okey.. Jeg sucks virkelig meget til sådan noget - ja, jeg burde have hørt efter i timerne.

Jeg har en opgave der hedder:


Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lysintensiteten med dybden. Lysintensiteten y er bestemt ved

hvor x er dybden målt i meter under søens overflade. For en bestemt ren og klar sø, er lysintensiteten 16 i
5 meters dybde.
a) Bestem tallet a.

HVAD SKAL JEG GØRE?

På baghånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Der mangler oplysninger.


Svar #2
15. april 2009 af xRitter (Slettet)

altså, ligningen er y = 100*a^x

Så den hedder: 16=100*a^5 :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2009 af Is this it? (Slettet)

kan ikke lige gennemskue hvor de 100 kommer fra men..  ja du skal bruge ln eller log til at trække din potens ned og så er det jo straight forward en ligning..


Svar #4
15. april 2009 af xRitter (Slettet)

100 er jo bare et tal i ligningen? altså, b er 100..

Problemet er jeg godt ved jeg skal bruge log.. Men jeg har aldrig lært det xD


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2009 af Is this it? (Slettet)

hmm.. ja okay.. du løser den del af ligningen som du umiddelbart kan finde ud af.. dernæst bruger du log eller ln på begge sidder og løser resten af ligningen.. husk ln på begge sidder..


Svar #6
15. april 2009 af xRitter (Slettet)

badadada.. Jeg har løst den ned til

16/100=a^5. Og så er det log kommer. Skal jeg ikke sige

log(16/100)=a*5? ARG!


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2009 af Is this it? (Slettet)

hovsa.. jeg fik vidst ævlet lidt der.. undskyld.. glem log og ln det er hvis x er potensen.. anyway glem det..

tag den 5. rod af  16/100 that it..


Svar #8
16. april 2009 af xRitter (Slettet)

Gud ja. Det er da ret oplagt. HAHAH!

- ej, men nogengange tænker man for længe og så kører man fast, så tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2009 af Bettepigen (Slettet)

NYT SPØRGSMÅL !

Når der i opgaven står bestem tallene a og b når f(x) = b * x^a opfylder : f(2) = 2 og f(4) = 16.

Hvilken formel er det nu man bruger til at finde a og b i potentielle funktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. april 2009 af jens11 (Slettet)

hjælp mig skal op mandag der er ike tid ( analyse og fortolkning af de onde aar )


Skriv et svar til: Potentiel og ekspotentil vækst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.