Matematik

nemt spørgsmål om a^x

22. november 2004 af no80 (Slettet)
Jeg er har lige et hurtigt spørgsmål.
Når der står f(x)=4*2,3^(4x) kommer f'(x)) så til at hedde f'(x)=4*2,3^(4x)*ln(2,3)*4?
Eller hedder f'x)=4*2,3^(4x)*ln(2,3)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2004 af frodo (Slettet)

den sidste

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

f'(x) = 2^(4 - 4x)·(4,6)^(4·x)·ln(2,3)

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2004 af frodo (Slettet)

hvis du kan få det til at ligne den sidste, er det vel rigtigt,men ellers ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2004 af allan_sim

Eftersom 4-tallet i f(x) er en multiplikativ konstant, så kan du differentiere 2,3^(4x) og gange resultatet med 4.

Da g(x)=2,3^(4x) er en sammensat funktion, fås

g'(x)=2,3^(4x)*ln(2,3)*4

Samlet fås derfor, at

f'(x) = 16*ln(2,3)*2,3^(4x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2004 af frodo (Slettet)

just præcis..

Skriv et svar til: nemt spørgsmål om a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.