Matematik
Skæring mellem linie og ellipse
23. november 2004 af
Hessi (Slettet)
Hey
som overskriften nok fortæller lidt om er jeg lidt i tvivl om hvordan man finder skæringspunkterne mellem en linie og en ellipse.
ligning ellipse: 4x^2 + 9y^2 - 24x - 18y
ligning linie: 2x + 3y - 15 -> y = -2x +5
Jeg har linien til:
y = -2x + 5 (som vist oven over)
skal jeg så sætte den nye ligning for linien i ellipsens ligning?
hvis det er sagen hvordan fortsætter jeg?
som overskriften nok fortæller lidt om er jeg lidt i tvivl om hvordan man finder skæringspunkterne mellem en linie og en ellipse.
ligning ellipse: 4x^2 + 9y^2 - 24x - 18y
ligning linie: 2x + 3y - 15 -> y = -2x +5
Jeg har linien til:
y = -2x + 5 (som vist oven over)
skal jeg så sætte den nye ligning for linien i ellipsens ligning?
hvis det er sagen hvordan fortsætter jeg?
Svar #1
23. november 2004 af Hessi (Slettet)
Har fundet ud af hvordan det gøres... men nu er jeg i tvivl om ligningen for linien bliver til y = -2x + 5
altså om det bliver sådan:
2x + 3y - 15 = 0 -> Y = -2x + 5 (tror ikke)
eller:
2x + 3y - 15 = 0 -> Y = -2/3x + 5 (tror rigtigt)
altså om det bliver sådan:
2x + 3y - 15 = 0 -> Y = -2x + 5 (tror ikke)
eller:
2x + 3y - 15 = 0 -> Y = -2/3x + 5 (tror rigtigt)
Svar #2
23. november 2004 af susbc (Slettet)
ligningen for y hedder: y= -2/3x +5. Den sætter du ind på de pladser hvor der står y i ellipsensligning, så den hedder:
4x^2 + 9*(-2/3x+5)^2 -24x -18*(-2/3x+5)
4x^2 + 9*(-2/3x+5)^2 -24x -18*(-2/3x+5)
Skriv et svar til: Skæring mellem linie og ellipse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
