Kemi

Hjælp til kemi :S

19. april 2009 af kk123 (Slettet)

hej;)

ër der nogen der med ord kan forklare hvorfor pH er lig med pKs i det halve ækvivalenspunkt?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Når en syre reagerer med en base, omdannes den til sin korresponderende base. Ved det halve ækvivalenspunkt er halvdelen af syren omdannet til sin korresponderende base. Når vi både har syre og korresponderenden base er der tale om et buffersystem. Ud fra bufferligningen (pH = pKs + log(B/A)) kan man se, at hvis A og B er lige store, altså i det halve ækvivalenspunkt, bliver pH = pKs + log (1/1) = pKs + log(1) = pKs + 0 = pKs. Derfor kan man sige at pH = pKs ved et halve ækvivalenspunkt, når der er tale om et buffersystem.


Skriv et svar til: Hjælp til kemi :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.