Kemi

PH beregninger

20. april 2009 af junggreen (Slettet)

Søger hjælp til disse vel simple opgaver:

1. Beregn [H30+], [OH-], og pH og pOH i følgende opløsninger:
0,1mol/L HCL

2. Beregn pH i opløsninger, der er fremkommet ved at blande følgende:
25 mL 0,1 M HCL og 25 mL 0,1 M HN03.

Mvh
Mads

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2009 af Zipzap112 (Slettet)

1. pH = -log(Cs) = -log(0,1) = 1   pOH = 14 - pH = 14-1 = 13

[H3O+] = 10^-pH = 10^-1 = 0,1 M        [OH-] = 10^-14 / [H3O+] = 10^-13 M

2. Begge syrer er stærke dvs. 100% deprotoniseret
n(H3O+) hidrørende fra HCl = V*c = (0,025 L)*(0,1 mol/L) = 0,0025 mol

n(H3O+) hidrørende fra HNO3 = V*c = (0,025 L)*(0,1 mol/L) = 0,0025 mol

n(H3O+)total = (0,0025 + 0,0025) mol = 0,0050 mol

pH i stærk syre(blanding)
pH = -log([H3O+]/M) = -log(0,0050) = 2,3


Svar #2
20. april 2009 af junggreen (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: PH beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.