Matematik

Lidt forskelligt

20. april 2009 af Frozen1 (Slettet)

Vær søde at komme med mellemregninger hvis i svarer. Please :)

(x - 1) (x2 - 4) = 0

og

(x4 – 9x2) = 0 (Har fået af vide jeg skal bruge nulreglen til denne, men kan den ikke)

Derudover skal jeg reducere noget

(8a3 • b • a-2) / (2b)2

og

(x - 3x + 2) / (x - 2)

Til sidst skal jeg bestemme en forskrift:

En eksponential funktion går gennem punkterne (1,2) og (3,8) - hvad er forskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2009 af mathon

(x - 1) (x2 - 22) = (x-1)(x+2)(x-2) = 0

..........

(x4 – 9x2) = x2(x2-32) =  x2(x+3)(x-3) = 0


Svar #2
20. april 2009 af Frozen1 (Slettet)

Skal jo finde ud af hvad x er??


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Til det sidste skal du bruge følgende formler til at finde a og b:

a = X2 - X1√ Y1/Y2
 

og

b =Y1/aX1


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2009 af mathon

#2
brug nulreglen


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2009 af mathon

(x-1)*(x+2)*(x-2) = 0

x E {-2,1,2}

x2(x+3)(x-3) = 0

x E {-3,0,3}


Svar #6
20. april 2009 af Frozen1 (Slettet)

Jeg kan ikke nulreglen :s ?

Og forstår ikke det du lige skrev :s


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. april 2009 af mathon

nulreglen siger:

når én af faktorerne er nul, bliver produktet lig med 0
faktorerne = gangestørrelserne
produktet = facit

(x-1)*(x+2)*(x-2) = 0

for hvilken x-værdi bliver (x-1) =  0 ?
for hvilken x-værdi bliver (x+2) =  0 ?
for hvilken x-værdi bliver (x-2) =  0 ?
 


Skriv et svar til: Lidt forskelligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.