Matematik

I Roskilde kommunebetaler beboerne for deres vandforbrug

20. april 2009 af Rikke FF (Slettet)

Hej alle, håber nogle vil hjælpe mig med følgene opgave :

I Roskilde kommunebetaler beboerne for deres vandforbrug efter nedenstående bestemmelser. Ud over en fast årlig afgift betales både en vandafgift og en vandledningsafgift, som begge afhænger af forbruget. I 1991 var taksterne:

Fast afgift 91,50 kr.
Vandafgift 5,20 kr. pr. 1000 liter vand
Vandledningsfagift 14,52 kr. pr. 1000 liter vand

Bestem en regneforskrift for den funktion, der angiver den samlede udgift til, målt i kr., som funktion af vandforbruget målt i 1000 liter.

En familie brugte 172.000 liter vand i 1990. Bestem familiens samlede udgift til vand i 1991 ved uændret forbrug.

Familien vil gerne nedsætte den samlede udgift til vand i 1991 til højst 2.500,- kr. Hvilket vandforbrug måtte familien så højst have i 1991?

Bestem, hvor mange procent familien skulle nedsætte vandforbruget for at nedsætte den samlede udgift til 2.500,- kr.

På forhånd tak ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2009 af morell18 (Slettet)

opgave 1.

betaling til vandafgift kan beskrives med en linare model af formen F(x)=19,72x+91,5

a) F(x)= den samlet beløb som går til vandafgift     X= vandforbruget pr. 10 liter

b) 172 indsættes på x plads i regneforskriften for at beregne det samlet udgift til forbrug i året 1991

F(172)=19,72*172+91,5=3483

var altså den samlet udgift til vand, i året 1991.

C) 2500 indsættes på F(x) plads og x isoleres som angiver den samlet vand udgift ved dette forbrug

2500=19,72x+91,5

2500-91,5=19,72x

2408,5/19,72=x

X= 122,135

D) F= slutværdi/begynderværdi

     F=2500/3483=0,71

 r=1-F   r=1-0,71=0,29=29%


Svar #2
20. april 2009 af Rikke FF (Slettet)

Rigtig mange gange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2009 af morell18 (Slettet)

så lidt..


Skriv et svar til: I Roskilde kommunebetaler beboerne for deres vandforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.