Matematik

hvad skriver man?

21. april 2009 af biqqu (Slettet)

Når man skal udregne f'(x) af f(x) skirver man så "-->" eller "<=>" f'(x) .. altså:

f(x)=2x+3 <=> f'(x)... ELLER

f(x)=2x+3 --> f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2009 af Jerslev (Slettet)

sidste.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2009 af Isomorphician

=>


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 når man differentiere mistes information ... fx. er f(x)=2x+1 og g(x)=2x+15.000 så er f'(x)=2 og g'(x)= 2 hvoraf f'(x)=g'(x) men f(x)≠g(x)


Svar #4
21. april 2009 af biqqu (Slettet)

#3 hvad har det med "-->" og "<=>" at gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#4 ... skrevet i symboler

f(x)=2x+1 Λ g(x)=2x+15.000 ⇒ f'(x)=2 og g'(x)=2

<= gælder jo ikke da f(x)≠g(x)

.... så i #0 kan du af f(x)=2x+3 slutte at f'(x)=2 ... men du kan ikke af f'(x)=2 slutte at f(x)=2x+3 ... gav det mening?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Når der mistes informationer er det kun en "-->" og ikke en "<=>".


Svar #7
21. april 2009 af biqqu (Slettet)

Altså når man udregner fra f'(x) til f(x) skal man bruge "<=>


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#7 nej ... du kan ikke entydigt regne fra f'(x) til f(x)


Svar #9
21. april 2009 af biqqu (Slettet)

hvad skriver man så? Når det er fra f'(x) til f(x)

Jeg er udemærket med på, at det hedder f(x) --> f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#9 når du når til integralregning kan du skrive f'(x) ⇒ f(x)+k=∫ f'(x)dx med kεR


Skriv et svar til: hvad skriver man?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.