Matematik

Eksponentiel vækst funktion

22. april 2009 af Tbenne (Slettet)

I et bestemt land er populationens størrelse i starten af år 1990 10,1mio, og i starten af år 2000 er den 12,0 mio.
Lav en funktion for den eksponentiele vækst.

Jeg sætter år 1990 til år 0.

Se resten jeg er nået frem til i word-dokumentet.

Jeg forstår ikke hvorfor min lommeregner siger at det bliver a=-1,01739.

Men det ville passe nogenlunde hvis det blev a=1,01739.

Nogen der kan se hvor jeg gør noget forkert?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af ibibib (Slettet)

Skal du ikke benytte punktum i stedet for komma?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2009 af peter lind

Jeg kender ikke din lommeregner; men løsningen 1,0173865 er den korrekte løsning


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2009 af peter lind

Bemærk lige at hvis a er en løsning er -a  også løsning til det indtastede ligningssystem


Svar #4
22. april 2009 af Tbenne (Slettet)

#1: Jo undskyld, det var en skrive fejl på computeren, har gjort det på lommeregneren. så det er noget andet end det.

#2: Jeg har en TI-89. Og ja det er også den løsning jeg får hvis jeg bruger en formel til at finde det, men fik at vide at jeg skulle gøre det sådan her.

#3: Mener du at der er to løsninger? (1,01739 & -1,01739)


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. april 2009 af peter lind

Begge tal er løsninger til det ligningssystem, du har tastet ind; men hvis du læser hele opgaven vil du se at kun den positive løsning er relevant.


Svar #6
22. april 2009 af Tbenne (Slettet)

Okay, tusind tak. Så forstår jeg :)

Men hvorfor sagde min lommeregner ikke det til mig?


Svar #7
22. april 2009 af Tbenne (Slettet)

Undskyld det er mig der er en klovn. Den har skrevet det. overså det bare.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2009 af mathon

N = No*at 

N(0) = (10,1 mio)*a0 = 10,1 mio
N(10) = (10,1 mio)*a10 = 12 mio          som ved division giver

a10 = (12/10,1)

a = (12/10,1)0,1 = 1,01739

........
tilføjelse efter læsning af #7
 

Nåh
det var læsevanskeligheder   :-)


Svar #9
22. april 2009 af Tbenne (Slettet)

Ja, men tak for svaret alligevel :)

Må lige kigge lidt bedre på min lommeregner næste gang :P


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.