Matematik

Hjælp til beregning

22. april 2009 af aguti (Slettet)

H = vindruers holdbarhed / døgn
T = temperatur / ºC
H(T) = 245.576 · 0.78864T

Bestem vha. modellen den temperaturstigning, for hvilken holdbarheden af vindruer bliver 1/10 af holdbarheden før temperaturstigningen.

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig med at besvare dette spørgsmål.. Føler mig ret meget tabt bag en vogn.. :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af kieslich (Slettet)

Bestem H(0) = 245,567.  Løs nu H(T) = 24,5567.


Svar #2
22. april 2009 af aguti (Slettet)

Hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2009 af kieslich (Slettet)

Ved 0grader er holdbarheden 245,567 døgn. Når du løser (evt med grafregner) ligningen H(T) = 24,5567 finder du den temperatur T hvor druernes holdbarhed er 1/10 af holdbarheden ved 0grader.


Skriv et svar til: Hjælp til beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.