Matematik

Reducér udtrykket

23. april 2009 af Annestar (Slettet)

jeg har brug for hjælp til at reducere følgende udtryk. Jeg har forsøgt mig med diverse regneregler - menjeg kommer ingen vejne. Er der en, som har lyst til at hjælp?

(S-T) (S+T) - (S+T)2 + 2ST

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2009 af Isomorphician

Vis dit forsøg. Husk at bruge kvadratsætningerne.


Svar #2
23. april 2009 af Annestar (Slettet)

Altså jeg har ikke som sådan noget forsøg, jeg kan godt de der kvadratsætninger - men i denne sammenhæng kan jeg ikke finde ud af, at bruge dem.

Har du ikke lyst til at hjælpe?


Svar #3
23. april 2009 af Annestar (Slettet)

det her er hvad jeg har

S2-T2-S2+T2+2ST+ST


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2009 af Isomorphician

(S - T)(S + T) - (S + T)2 + 2ST =

S2 - T2 - (S2 + T2 + 2ST) + 2ST =

S2 - T2 - S2 - T2 - 2ST + 2ST =

-2T2


Skriv et svar til: Reducér udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.