Fysik

Formel for opvarmning af vand

23. april 2009 af zorro750 (Slettet)

Formel for opvarmning af vand

hvor lang tid tager det at opvarme en vandvarmer med 1,6kW/230 V. 45 L vand fra 12 grader til 52 grader, når det antages at 95% af vandvarmerens effekt går til opvarmning af vandet? Vands massefylde er 4,2

Det er den korrekte formel jeg leder efter

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2009 af peter lind

Benytte elektrisk energi=effekt*tid.Heraf anvendes 95% til opvarmning af vandet.

Vandets  tilførte varmeenergi er også masse* varmefylde gange temperaturstigningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2009 af mathon

Vands varmefylde/specifikke varmekapacitet c = 4,2 kJ/(kg*K)

0,95*P*t = Eindre = m*c*ΔT

0,95*P*t = V*d*c*ΔT

0,95*(1,6 kW)*t = (45 L)*(1 kg/L)*(4200 J/(kg*K))*((52-12)K) = 7,56*106 J = 2,1 kWh

0,95*(1,6 kW)*t = 2,1 kWh          hvoraf t beregnes


Svar #3
28. april 2009 af zorro750 (Slettet)

takker & jeg kigger på det i løbet af ugen


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2010 af camping (Slettet)

nu er jeg bare en alm campingchef der har brug for at vide hvor stor effekt min varmepumpe skal have for at opvarme 600000 l poolvand fra 8-21 grader...er klar over at der vil være en fordampning undervejs og udetemp også spiller ind.

vi kunne jo forestille os at det måtte tage 14 dage at få poolen op i temp....

jeg må vel kunne bruge ovenstående formel ???

måske en vil prøve at regne et eksempel igennem for mig

tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. oktober 2010 af mathon

@ #4

hvis vi rener med 10% varmetab
ser beregningen sådan ud

                                       0,90·P·t = m·c·ΔT

                                       P = (m·c·ΔT) /(0,90·t)

                                       P = (6·105 kg)·(1,16278·10-3 kWh/(kg·K))·((21-8) K) / (0,90·(14·24 h)) ≈ 30 kW


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2010 af camping (Slettet)

tak for det..det ser jo rigtigt ud...:-)

Hilsen Jens-Erik


Skriv et svar til: Formel for opvarmning af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.