Kemi

Bestemmelse af xx koncentration.

24. april 2009 af Lysglimten (Slettet)

 Jeg har fået den opgave at bestemme 2 prøvers koncentration, men det der forvirre mig er de der kalibreringskurver. Og selve formuleringen og de info som teksten stiller fatter jeg ikke. Jeg er i tvivl om, om teksten mener jeg skal lave to kalibreringskurver.

Du skal bestemme koncentrationerne af xx i prøve 1 og 2 samt i den standard, der blev anvendt som prøve. Husk, at blindprøven på ultrarent vand er brugt til nulstilling af apparaturet, og at der derefter er målt på de to kalibreringstandarder., det betyder at kalibreringskurven skal gå gennem (0,0)

Følgende data angivet:

kalibreringsstandard 1: 100 my-gram xx/L

- absorbans 0,154

kalibreringsstandard 2: 500 my-gram xx/L

- absorbans 0,712

standard 50 my-gram/L målt som prøve

- absorbans 0,076


Svar #1
24. april 2009 af Lysglimten (Slettet)

 nogen der kan hjælpe? Der skal laves et fit men jeg ved ikke hvilke værdier der skal indsættes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

Normalt laver man flere kalibreringsstandarder og så bruger den bedste rette linje gennem punkterne. Du har kun to punkter, så du skal lave den bedste rette linje gennem (100;0,154) 0g (500;0,712), og som går gennem (0,0). Kan laves i Excel. Jeg får: y = 0.001428462x .

Du bruger nu ovenstående funktion eller grafen til at aflæse absorbansen og koncentration.

Den standard prøve er der 50 my-gram/L indsat fås absorbans = 0.001428462*50 =0,07142. Tæt på det opgivne.   


Skriv et svar til: Bestemmelse af xx koncentration.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.