Matematik

Integrale samt formel...

24. april 2009 af DaveAllen (Slettet)

hej

jeg sidder fast med en opgave, som hedder:

Evaluer Integralet:

∫ √(x2 + 1x) dx 

som jeg har regnet til: 

∫ √(x2 + 1x) dx = ∫ (x2 + 1x)1/2 dx 

∫ u1/2 , hvilket vil sige at u er sat lige med (x2 + 1x) så: u=(x2 + x) og du/dx = 2x + 1 og du = 2x dx

og 

∫ u1/2 = 2/3u3/2 + C = 2/3 (x2 + 1x) 3/2 + C

men dette er ikke hvad facit siger, er lidt forvirret her....

hjælp påskønnes!! 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

Hvad siger facit?  ½*x^2??


Svar #2
24. april 2009 af DaveAllen (Slettet)

 Nope, facit siger: 
1/3(x2 + 1)√(x2 + 1) + C

jeg forstår bare ikke rigtigt hvordan det kan være x2 + 1 i parantesen.. hvorfor +1 ? det er da x..  (???)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

I opgaven skal der ikke stå √(x^2+1*x) men √(x^2+1)*x    x udenfor kvadratroden. Og så virker din metode også.


Svar #4
24. april 2009 af DaveAllen (Slettet)

Tak for svar.... ja, nu kan jeg godt se det giver lidt mere mening. Desværre kommer jeg ikke til samme resultat, se her: 

∫ √(x2 + 1)1/2 * x dx  

∫ u1/2 du (hvor u =x2 + 1 og du = 2xdx)

= 2/3u3/2 + C

= 2/3(x2+1)3/2 

hvorfor siger mit facit: 1/3(x2 + 1)√(x2 + 1) + C

?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/166606/integral_S(x%5E2+1)xdx.doc


Brugbart svar (2)

Svar #6
24. april 2009 af Dynin (Slettet)

#4 med ∫ √(x2 + 1)1/2 * x dx =½ ∫ u1/2 du og (x2+1)3/2=(x2+1)(x2+1)1/2
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. april 2009 af mathon

vi prøver med andet filnavn
http://peecee.dk/upload/view/166609/integral_36.doc


Svar #8
24. april 2009 af DaveAllen (Slettet)

 1000 mange tak for svar alle sammen! :o) 


Skriv et svar til: Integrale samt formel...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.