Matematik

Hastighed

25. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

H (t) = 18 + 69 * e-0,0491 * t

H (t) = temperatur

t = min. efter teen er stillet til afkøling

Opg.: Bestem den hastighed, hvormed teens temp. aftager efter 2 min.

Hvordan udregnes det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2009 af mathon

beregn

|H'(2)|


Svar #2
25. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Så når der står -3 aftafer den altså med 3 grader ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. april 2009 af mathon

|H'(2)| ≈3,07
hvorfor
teens temp. aftager efter 2 min med 3,1 grad/min


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2009 af kieslich (Slettet)

Er man lidt pernittengrynet (som gamle matematiklærere ofte er) er hastigheden -3,1 grad/min. I hastigheder regnes med fortegn, fart uden.


Svar #5
25. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Når jeg differentierer på lommeregneren får jeg -3 ?


Svar #6
25. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Okay. Super.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2009 af mathon

spørgsmålet var:
ikke ændringshastigheden
men
"Bestem den hastighed, hvormed teens temp. aftager efter 2 min"

en negativ aftagelse er en stigning!

............

alment er
#4 ikke pernittengrynet
men blot korrekt!
 


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.