Matematik

Løsning af ligning

26. april 2009 af Sjuaps (Slettet)

Hej, jeg er rigtig dårlig til at løse ligninger. Er der en der kan forklare mig hvorn I vil løse denne ligning?

Funktionen f er bestem ved: f(x) = 3x3 - 24x2 + 48x.

Jeg skal løse ligningen f(x) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Nulreglen.


Svar #2
26. april 2009 af Sjuaps (Slettet)

Jeg forstår det altså ikke helt? :( Sorry


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=674281


Svar #4
26. april 2009 af Sjuaps (Slettet)

Jeg forstår bare stadig ikke noget af det =( Undskyld mange gange.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2+4: Sæt x udenfor parantes.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2009 af mathon

opfølgning på #3

3x*(x - 4)2 = 0
brug nul-reglen for at finde de x-værdier,
der gør ligningen sand


Svar #7
26. april 2009 af Sjuaps (Slettet)

giver det x = 0 eller x = 4?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2009 af kieslich (Slettet)

yep.


Svar #9
26. april 2009 af Sjuaps (Slettet)

Hvis grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
Hvordan bestemmer jeg så arealet af M?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2009 af kieslich (Slettet)

Arealet er det samme som integralet. Den del af din graf der ligger over x-aksen ligger mellem x = 0 og x = 4. så du skal finde  ∫f(x) dx fra 0 til 4. altså finde stamfunktionen først.


Svar #11
26. april 2009 af Sjuaps (Slettet)

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre?? Jeg græder snart :(


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.