Matematik

et lille bevisopgave

26. april 2009 af atm-girl (Slettet)

hej :)

der er en opgave jeg har lidt svært ved så håber i kan hjælpe.

Opgaven går ud på: I en retvinklet trekant tegnes højden h på hypotenusen. Fodpunktet for h deler hypotenusen i to stykker som benævnes x og y. Lav en figur og vis, at h2 = x*y

håber virkelig i kan hjælpe.

hilsen atm


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af peter lind

Du kan beregne arealet af trekanten på to måder. Den første måde arealet =½ gange højde gange grundlinie. Den anden måde  Arealet  er ½ gange produktet af de 2 kateteter. Kateternes længde udtrykt ved h,x og y kan du finde af pytagoras på de 2 retvinklede trekanter, som højden deler den oprindelig i. Lav en tegning. Så kan du bedre se det.


Svar #2
26. april 2009 af atm-girl (Slettet)

jeg forstår ik, hvorfor jeg ska beregne arealet?? d r ik fordi jeg har nogen tal, men alligevel har jeg beregbet d.. også forstår jeg ik d sidste du skriver altså. .. Kateternes længde udtrykt ved h,x og y kan du finde af pytagoras på de 2 retvinklede trekanter, som højden deler den oprindelig i. ??????


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2009 af kieslich (Slettet)

Højden h deler trekanten i to mindre trekanter. Det ses nemt at de to små trekanter er ens vinklede. Benyt nu sætningen: forholdet mellem ensliggende sider er konstant. Så fås h/x = y/h. Byt selv rundt for at få det ønskede.


Svar #4
26. april 2009 af atm-girl (Slettet)

okay takker..:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2009 af peter lind

Du skal finde arealerne på de 2 måder for ved at sætte dem lig med hinanden får du en ligning, som kan reduceres til det der skal bevises.Som jeg sagde. Lav en tegning. De 2 trekanter har som katete højden og den ene af de 2 stykker trekanten deles i.


Skriv et svar til: et lille bevisopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.