Matematik

Er dette rigtigt?

26. april 2009 af Signesp (Slettet)

I en model betegner O(x) (målt i kr.) en virksomheds samlede omkostninger ved en produktion på x enheder af et bestemt produkt. Den pris pr. enhed, som virksomheden kan sælge samtlige x enheder for, betegnes a(x) (målt i kr.). I modellen antages det, at

O(x) = 0,0024 · x2 + 106 og a(x) = -0,008x + 1300 .

I modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved

F(x) = x · a(x) – O(x) .</o:p>

a)      Bestem en forskrift for F(x), og benyt forskriften til at bestemme det antal enheder, som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst mulig.

Svar: </o:p>

Dette er en 2.grad polynomium. Når man altså indtaster udtrykker på min grafregner, så får man en andengradsligning der hedder:

F(x) = 0.0056 · x2 + 1300 · x + 106. </o:p>

Denne skal jeg bestemme maximun for. :


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af Isomorphician

Du laver fortegnsfejl et sted.

O(x) skal trækkes fra a(x)*x, men du har + 106 i både O(x) og F(x).


Skriv et svar til: Er dette rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.