Matematik

"Koordinatsystem" hjælp hurtigt tak

26. april 2009 af Abdul G (Slettet)

 .

. .

 .

En blækregning til d. 27-04    dvs. til imorgen.   Jeg stød ind i en opgave hvor jeg gik i stå.

opgaven lyder sådan:

Tegn flg. tre linjer i et koordinasystem, hvor enheden på akserne er 1cm:

(1) linjen l, hvis ligning er y=  1 1/3x
(2) linjen m, hvis ligning er y=  4
(3) linjen n, hvis ligning er y=  6

Angiv kordinatsættene til skæringspunkterne mellem linjerne.

Skravér den mængde af punkter, der er bestemt ved flg. uligheder
      y< 1 1/3                    y<4                        y< 6

Det første jeg ikke forstår er om hvilken af linjerne m eller n skal være vandret og hvilken skal være lodret.

det andet er den sidste punkt som siger :

Skravér den mængde af punkter, der er bestemt ved flg. uligheder
y< 1 1/3              y<4                     y< 6

på forhånd tak

 .

 .

 .


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af mathon

både m og n er vandrette


Svar #2
26. april 2009 af Abdul G (Slettet)

ok,hvad med det andet, altså     det der med    skravér.......


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2009 af mathon

de punkter,
der ligger under l, m og n


Svar #4
26. april 2009 af Abdul G (Slettet)

Mener du skæringspunkterne?


Svar #5
26. april 2009 af Abdul G (Slettet)

bare så du ved det.... Jeg lavede en fejl ligefør... linje n er   x så det er en lodret linje.    dvs de dannede en trekant hvor skæringspunkterne er       (3,4)     (6,4)     (6,8)

Skal jeg så bare skravér trekanten eller hvad????


Skriv et svar til: "Koordinatsystem" hjælp hurtigt tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.