Matematik

Funktion !!! hjælp

26. april 2009 af Danniboys (Slettet)

hej alle sammen

er der nogle derude der kan forklare mig hvordan man løser disse to 

En funktion f er bestemt ved f(x) =7 ln  x -2x^2 

bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet  P(1,f(1) . 

2 : en funktion f er bestemt ved f(x) =1/3 x^3-2x^2 -5x 

bestemt monotomiforholdene for funktioen f 

i må gerne komme med lidt uddybene forklaring til hvordan man løser dem ( er ikke helt sikker i dette )

derefter vil jeg selv forsøge at løse dem , og evt få dem tjekket herinde 

Tak på forhånd  


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du noget forslag selv?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2009 af dnadan (Slettet)

Generelt set: Differentialregning.

1. Generelt: Bestem tangenten til grafen for f i punktet P(x0;f(x0))

a. Bestem f(x0)

b. Bestem f'(x)

c. Beregn f'(x0)

d. Indsæt i y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0) og reducer.

2. Generelt: Bestem monotoniforholdene for f.

a. Bestem f'(x)

b. Løs ligningen f'(x0)=0

c.  For de fundne løsninger vurderes det nu, om f' er stigende/aftagende optil/efter dette extremumspunkt. Dette gøres ved brug af en fortegnslinje.

d. Konklusion.


Svar #3
26. april 2009 af Danniboys (Slettet)

#1   Jerslev  jeg sagde ikke at du skulle løse dem for mig , blot fortælle mig hvordan man gjorde,da jeg ikke har arbejdet så meget med diffrentialregining 

Tak for hjælpen dnadan vil lige selv forsøge at lave den i morgen , vender sandsynligvis nok tilbage


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2009 af dnadan (Slettet)

Såfremt du kommer i problemer, skriv da her din indtil videre fulde besvarelse, så skal er der nok nogle, der vil kigge på det i morgen(jeg kan ikke, jeg skal i lab til klokken 18:00).


Skriv et svar til: Funktion !!! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.