Matematik

Rødder i 2 gradspolynomium

28. april 2009 af stinstin (Slettet)

Hejsa....er der nogen der har en løsning til denne....jeg regner den forkert ud....

Kender ikke den rigtige metode når Diskriminanten er negativ....man kan ikke ta´roden!!

-2x^2-10x-8 = 0

d = -10^2 - 4 * -2 * - 8 = -100 - 64 = - 164

Så indsætter jeg i formlen for rødder:

x1 = - (-10) + rod - 164 divideret med 82*8-10)....

Hvad skal man gøre med de der - 164.....??

Nogen forslag...

Hilsen StinStin


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2009 af mathon

d = (-10)2 - 4 *(-2) * (-8) = 100 - 64 = 36 = 62


Skriv et svar til: Rødder i 2 gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.