Fysik

Fysik opgave, om reaktionligning og mol og masse

28. april 2009 af 215 (Slettet)

 nogle som kan jeg hjælpe mig med en fysik opgave som handler om m reaktionligning og mol og masser


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2009 af SarahHarding (Slettet)

det kommer an på hvad selve opgaven handler om


Svar #2
28. april 2009 af 215 (Slettet)

mol stofmængde og masser

kunne du hjælpe ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2009 af Zipzap112 (Slettet)

De formler der oftest skal bruges ved stofmængdeberegning er n = m/M og c = n/V

Men hvis du skriver det egentlige spørgsmål, vil det blive en del lettere at hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2009 af Zipzap112 (Slettet)

n = stofmængde (mol)

m = masse (g)

M = Molare masse (g/mol)

c = koncentration (mol/L

V = volumen (L)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2009 af SarahHarding (Slettet)

det tror jeg. kan ikke være sikker når du ikke siger mere om opgaven


Svar #6
28. april 2009 af 215 (Slettet)

 Jeg har reaktionligning 

2H2 + O2 ----> 2H2O


2H2 + O2 ----> 2H2O
N: 1 mol
m: 18 g
M: 18 g/mol

m:O= 15,999, O2=15,999*2=31.998g
M: ?
N: ?

H: 1g* 2 = 2g
M = 1g/mol
N= ?

Jeg har set i min bog at der står noget med at forholdet mellem ilt og brint er 2:1, hvorfor ?

jeg har fundet ud af at 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Forholdet er 2:1, da der står et 2-tal foran brunt og ilt har et 1 tal foran sig. Principielt.


Svar #8
30. april 2009 af 215 (Slettet)

 jamen.... hvordan skal jeg kunne regne det ud via fysik's metoder....


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. maj 2009 af mathon

                            2H2     +     O2    →     2H2O
ækvimol                2 mol          1 mol         2 mol
ækvimasser (g)   2*(2*1,008)  2*15,999   2*(18,02)
                           4,032         31,998      36,04


Svar #10
01. maj 2009 af 215 (Slettet)

 udregningeR? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. maj 2009 af mathon

atommasser findes i Det periodiske System


Skriv et svar til: Fysik opgave, om reaktionligning og mol og masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.