Matematik

Monotoni forhold

29. april 2009 af stinstin (Slettet)

Hejsa jeg skal finde monotoni forholdene for:

f(x) = x^3 - 2,5x^2 - 2x + 7

Jeg har udregnet f(-2) = 13

                              f(-1) = 10,5

                              f(0) = 7

                              f(1) = 3,5

                             f(2) = 1

Afleder den for at rgne Diffkvote........

f´(x) = 3*x^2 + 2* - 2,5 x - 2x

= 3*x^2 - 5x - 2x

= 3x^2 - 7x

f´(2) = 3*2^2 - 7*2 = - 2....

Men tegner jeg punkterne ind i et koordinatsystem passer det ikke med: f´(0) = 0.....??...det skal jo være et toppunkt....!!

Er det y-værdierne der er forkert udregnede??...


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2009 af mathon

f´(x) = 3x2 - 5x - 2 = 3(x+(1/3))*(x-2) =  0

monotoniforhold:
for x<-(1/3) er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for -(1/3)<x<2 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>2 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
 


Svar #2
29. april 2009 af stinstin (Slettet)

OJ....det forstår jeg slet ikke......3(x+(1/3))*(x-2).....??....


Skriv et svar til: Monotoni forhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.