Matematik

bevis potens funktion

29. april 2009 af anden2670 (Slettet)

jeg skal lave et bevis af potens funktion. men ved ikke helt hvordan jeg skal gøre.

der skrives i opgaven således: det ønkes at det vistes ved brug af denne: (er vedhæftet)

ved at f(x)= b*x^a

Vedhæftet fil: potens funktioner.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2009 af Isomorphician

For to punkter (x1, y1) og (x2, y2) kan der opstilles to ligninger:

y2 = b*x2a

y1 = b*x1a

Disse to ligninger divideres med hinanden, og der fås:

y2/y1 = x2a/x1a <=>

y2/y1 = (x2/x1)a <=>

ln(y2/y1) = a*ln(x2/x1) <=>

(ln(y2/y1))/(ln(x2/x1)) = a

som også kan skrives som:

(ln(y2) - ln(y1))/(ln(x2) - ln(x1)) = a


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2009 af mathon

eller
med log-funktionen...
 


Svar #3
29. april 2009 af anden2670 (Slettet)

hvordan bruger jeg log-funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2009 af mathon

a = log(y2/y1)/log(x2/x1) = (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))


Skriv et svar til: bevis potens funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.