Matematik

Bevis for seperation af de variable

29. april 2009 af shafh (Slettet)

Hej.

Jeg sidder og skal forstå et bevis for seperation af de variable som jeg skal fortælle om i morgen i skolen. I bogens bevis står der blandt andet følgende:

(G•f)'(x)=G'(f(x))*f'(x)=1/(g(f(x))*f'(x)

hvor G(y)= integralet af 1/g(y) dy

Men hvorfor er dette rigtigt? Jeg forstår ikke helt hvad de gør i sætningen? Er der nogen der, please, kan hjælpe mig :)

På forhånd mange mange gange tak :)


Svar #1
29. april 2009 af shafh (Slettet)

Ser den står under regneregler på Wikipedias side:

http://da.wikipedia.org/wiki/Differentialregning

Kan man godt bare kalde det en regneregel?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2009 af mathon

(1/f(x))' = -1/(f(x))2*f '(x) = -f '(x)/f2(x)

differentiation af sammensat funktion  (f(x) er den indre funktion)
hvilket
er en regneregel


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2009 af mathon

...som
bl. a
benyttes under udledelse
af

(f/g)' = (f '*g - f*g')/g2


Skriv et svar til: Bevis for seperation af de variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.