Matematik

tredjegradsligning, find nulpunkter, hilfe ^_^

29. april 2009 af julianp (Slettet)

Funktionen f(x) = ½x3+x2-4x

Det oplyses, at Dm(f) = ] - ∞ ; 2½ ]

a)

Bestem nulpunkter for funktionen f

b)

Bestem monotoniforhold og ekstrema (med 2 decimaler) for funktionen f.

Er lidt lost her, ville ønske nogen kunne komme mig en smule til undsætning, da det er den eneste opgave jeg lige mangler at til en aflevering, derfor ville det være kanon med lidt hjælp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2009 af peter lind

Du kan sættex uden for en parantes i udtrykket for f(x). Brug derefter 0 reglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0

ad a) f(x) = ½x3+x2-4x=x(½x2+2x-4) ... brug nulreglen

ad b) diff og lav sildeben .............


Skriv et svar til: tredjegradsligning, find nulpunkter, hilfe ^_^

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.