Matematik

Tredjegradspolynomie og funktioner

29. april 2009 af Peter Faxoee (Slettet)

Jeg har en opgave der lyder :

En funktion f er bestemt ved   f(x)=-x^3 + 4x^2 + 3x + 3

Tegn grafen for f, og bestem de værdier af a, for hvilke ligningen f(x)=a har netop 3 løsninger. 

Jeg fatter ikke det der med værdierne..

Håber der er nogen der kan hjælpe.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det kan du se når f(x) er plottet i et xy-koordinatsystem.


Svar #2
29. april 2009 af Peter Faxoee (Slettet)

 Når jeg tegner f(x) ind på min lommeregner skærer den kun x-aksen to gange? det betyder vel at der kun er to løsninger? og opgaven siger der skal være tre? 


Svar #3
29. april 2009 af Peter Faxoee (Slettet)

 min fejl... den har tre løsninger nu.. men jeg forstår ikke det med f(x)=a ? ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

I hvilket interval kan du tegne en vandret linje der skærer f(x) tre gange?


Skriv et svar til: Tredjegradspolynomie og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.