Matematik

Rente hjælp ??!

30. april 2009 af tipo (Slettet)

Mads arbejder i et supermarked og har hver måned sparet 500. Kr. op ved at sætte dem i banken. Det har han gjort i to år. Han har fået 0.75 % i rente om måneden. Nu indsætter han ikke penge længere, men lader det samlede beløb efter de to år blive stående i yderligere to år, til han bliver student. Fra nu af får han 0.9% i rente om måneden.

Behøver hjælp igen er helt væk med denne her desværre?! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2009 af danielruhmann (Slettet)

Hvor er spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Du starter med at regne ud, hvor mange penge Mads har på kontoen i de to første år, med renten 0,75 %. Dette gøres således:

Kn = K(1+r)n, hvor Kn er slutbeløbet, K er startsbeløbet, r er renten i decimaltal og n er antallet af terminer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2009 af MN-P (Slettet)

Hvornår tilskriver banken renter?

Pr måned, halvår eller årligt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2009 af |ouise (Slettet)

Hej

Jeg mener du skal bruge renteformlen her.. den lyder K2 = K1 * (1 + r)^n

Hvor K1 og kaldet Knul= K0 er begyndelsesværdien, den ændre sig med procenten r pr. termin. Efter n terminer er størrelsen K2 også kaldet Kn.

Den kan i hvertfald bruges på de sidste 2 år, men er ike helt sikker på, hvordan virker når der bliver sat 500 ind hver måned...


Skriv et svar til: Rente hjælp ??!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.