Matematik

hurtig opg om renter

03. maj 2009 af Camip (Slettet)

Hej

Den 17 / 7 låner Lise 8000 kr. til 15% p.a.

Den 11/12 samme år betales lånet tilbage med renter.

Hvor meget skal LIse i alt betale.

Jeg får mit resultat til at være 4,83 - får I det til det samme? Og vil det så sige at Lise skal betale 8000 + de 4,83 kr tilbage.?

Jeg har brugt renteformlen: R = K * P* d : 100 * D

Er det rigtigt at bruge den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2009 af mathon

rentedage:
17/7  -  17/12:  150 dage
11/12  - 17/12  -    6 dage
                       144 dage = (144/360) = (2/5) = 0,4 renteår

tilbagebetaling = 8.000*(1 + 0,15*0,4) = 8.480

...........

R = (k*p*d)/36000 = 8000*15*144/36000 = 480

...........
egentlig
 R = k*(p/100)/360*d


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Årsrenten er 1200 kr så på knap 5mdr må den være knap det halve, du har nok en kommafejl.

Hvor mange dage får du det til?

Hvad er D ?

R=K*%*dage /100/360 eller K*%*d/(100*D)


Svar #3
03. maj 2009 af Camip (Slettet)

tak.

Jeg får lille d til 147 dage.

D = betyder antal dage i et renteår.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2009 af kieslich (Slettet)

først findes renten per dag 1,15 = (1+r)365  

så findes beløbet 8000*(1+r)147  = 8000* 1,15147/365  = 8463,13


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2009 af mathon

når rentetiden er under et renteår
benyttes

den simple renteformel
R = k*p*d/36000

først når rentetiden overstiger et renteår
benyttes formlen for sammensat rentesregning
Kn = Ko*(1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#5 tak for oplysningen, har aldrig set den før. totalt ukendt i gymnasiepensum. Er det velkendt i folkeskolen? (de arbejder jo mere med procenter end vi gør i gym) eller er det en bank regel?

Hvis renten er opgivet per måned? er det så over/under en måned reglen gælder for?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2009 af mathon

bankregel for indlån og dermed skolestof

de senere år har dog tydelig vist,
at ved udlån har man haft bankhumor nok til
at benytte den sammensatte renteformel
i forbindelse med kvartalsydelser.


Skriv et svar til: hurtig opg om renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.