Matematik

spg ang areal af parallelogram

04. maj 2009 af smellycat84 (Slettet)

Hey igen.

Jeg havde også stillet et andet spørgsmål, men jeg valgte splitte de to spørgsmål op i hver sin post, så andre kunne søge på det, hvor der udelukkende kommer de svar frem, der er relevant for deres søgning.

Men når det er på plads, så har jeg et spørgsmål ang arealet af et paralellogram. Formlen lyder jo: A =  ldet(a->,b->)l

Jeg kan ikke helt gennemskue, hvordan man skal regne det ud. Jeg er med på, hvordan man tager afstanden til en vektor. Og jeg er med på, hvordan man tager determinanten af to vektorer.

Men skal man så udregne det sådan her: ldet(a->,b->)= Kvadratroden af(-a2^2+a1^2) * kvadratroden af(b1^2+b2^2). Eller hvordan skal det lige gøres. Kan ikke helt gennemskue det..


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af peter lind

Hvis vektor a har koordinaterne (a1, a2) og b har koordinaterne (b1, b2) er determinanten |a,b| = a1*b2-a2*b1), hvor a og b skal ses som søjlevektorer.


Svar #2
04. maj 2009 af smellycat84 (Slettet)

Hmm, det var bare fordi jeg tænke at længden af en vektor jo er: la->l= kvadratroden af(a1^2+a2^2).. Men det har måske ikke noget med dette at gøre? Hmm dumt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af mathon

måske det kendes,
hvis du ser det skrevet
http://peecee.dk/upload/view/168447


Svar #4
04. maj 2009 af smellycat84 (Slettet)

Har forsået det nu. Tak..


Skriv et svar til: spg ang areal af parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.