Matematik

løs lignings systemet

04. maj 2009 af Tsubasa (Slettet)

x + 3y = 6 og -3x + 7y =16

:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Isoler x i den ene og indsæt herefter i den anden. Så har du en ligning med en ubekendt, du kan løse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Gang den første ligning med 3

læg de to ligninger sammen

Find y af den fremkomne ligning

Indsæt y-værdien i en af de to ligninger og find x


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af mathon

I:  x + 3y = 6                 multipliceres med 3
II: -3x + 7y =16


III: 3x + 9y = 18             II og III adderes
II: -3x + 7y =16          

16y = 34   

8y = 17

y = (17/8)                      som indsat i I giver

x + 3*(17/8) = 6

x = (48-51)/8 = -(3/8)


Svar #4
04. maj 2009 af Tsubasa (Slettet)

takker folkens


Skriv et svar til: løs lignings systemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.