Matematik

Hmmm er gået i stå?

04. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Hej..

trekanterne ABC og A1B1C1 er og A=A1 B=B1 . Endvidere er |AC| = 2 og |A1C1| = 6. Arealet af trekant A1B1C1 er 21.
Bestem i trekant ABC længden af højden fra vinkel B.

er de ik ensvinklede trekanter?. Hvad er lænden fra højden fra <B det samme som?


Svar #1
04. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

er der ingen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2009 af mathon

ΔABC er ensvinkel med ΔA1B1C1   i forholdet
   2                   :                6
   1                   :                3

 A(A1B1C1) = ½*hb1*b1 = 21

hb1*b1 = 42

(3*hb)*(3b) = 42

hb*b = (42/9) = (14/3)

hb*2 = (14/3).........


Svar #3
04. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Hmm men jeg forstår ik hvad hb står for. er det længden af B. altså lille a på et trekant, alstå lBCl?

og hvorfor deler du med 9?


Svar #4
04. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Når jo tal nu er jeg med. Men hvorfor deler du 42 med 9?


Svar #5
04. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Hmm er der andre der kan hjælpe?..


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Mathons udregninger fortsat

ΔABC er ensvinkel med ΔA1B1C1   i forholdet
   2                   :                6
   1                   :                3

 A(A1B1C1) = ½*hb1*b1 = 21

hb1*b1 = 42        ved vi nu fra trekant A1B1C1

(3*hb)*(3b) = 42            Da siderne og højden er tre gange så store i trekant  A1B1C1  som i ABC.

3*3*hb*b = 42  ⇔  9*hb*b = 42

hb*b = (42/9) = (14/3)

hb*2 = (14/3).........  Da b = AC = 2

hb = 14/3/2 = 7/3          er du med nu??


Svar #7
04. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Mange tak (:


Skriv et svar til: Hmmm er gået i stå?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.