Matematik

rektangel

04. maj 2009 af caj (Slettet)

hej, jeg har en opgave, som jeg ikke kan løse

et rektangel har to sider på koordinatakserne og et hjørne på grafen for f(x) 4/x, x>0

kan ikke se, hvordan jeg kan tegne rektangelet

beregn arealet af retanglet og angiv mindste værdi rektanglets omkreds kan antage.

håber nogle kAn hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Tegn en skitse af f(x)=4/x,   x>0

Vælg et punkt (x,y) på  grafen og tegn rektanglet

Angiv længderne af rektangles sider som funktion af x og y

erstar y med f(x)

gang siderne sammen

Du har nu rektanglets areal udtrygt med x, arealet er g(x)=x* 4/x =4

Læg siderne sammen

Du har nu rektanglets omkreds udtrykt ved x  o(x)=2*(x+4/x)

Mindsteværdien for o(x) fås ved at sætte o'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Her er en tegning

Vedhæftet fil:areal igen.doc

Svar #3
05. maj 2009 af caj (Slettet)

mange tak. Nu har jeg lavet den og det var godt med den tegning, så forstod jeg det mere :)


Skriv et svar til: rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.