Matematik

Haster - uden hjælpemidler

07. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

Hej skal op i mat på mandag. Sidder og øver på mat opgaver uden hjælpemidler.

Er der nogen der kan hjælpe med følgende opgaver ? Hvordan løses den uden hjælpemidler ? 

 I et koordinatsystem er givet et punkt P(3,1,– 4) og en plan α med ligningen
4x – 4y + 2z +3 = 0.
En kugle K har centrum i P og tangerer α.
Bestem en ligning for K.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2009 af kieslich (Slettet)

find afstanden fra punktet P til planen, det må være lig med radius i kuglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2009 af mathon

beregn kuglens radius
ved at bruge afstandsformlen for et punkts afstand til en plan:

dist(α,P(3,1,– 4)) = |4*3 – 4*1 + 2*(-4) + 3|/√(42+(-4)2+22)


Svar #3
07. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 kan det passe kuglens ligning bliver 

(x-3)2 + (z-1)2 + (z+4)2 = 122 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2009 af biqqu (Slettet)

#0 -- er det A-niveau?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2009 af kieslich (Slettet)

ifølge formlen i #2 får jeg radius til 1/2,


Svar #6
08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 er det så (1/2)2        


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

ja, hvis altså jeg har regnet rigtigt. tælleren 3 og nævneren 6


Svar #8
08. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 yes får jeg også nu. Mange tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Haster - uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.