Matematik

Funktioner

08. maj 2009 af SofiePandersen (Slettet)

En funktion er bestem ved
f(x) = x2 + 2/x - 4,   x>0

Beregn nulpunkter for f

Tegn grafen for f, og angiv funktionens værdimængde.

Bestem monotoniforholdene for f

(-:


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2009 af mathon

f '(x) = 2x - 2/x2  x>0

CP kræver
f '(xo) = 0

..........

CP = critical points


Svar #2
08. maj 2009 af SofiePandersen (Slettet)

Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke forstod det der.

Vil du forklarer bedre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Nulpunktet bestemmes ved:

f(x)=0 løs denne ligning

Tegn og værdimængde(Den må du lige selv klare)

Bestem monotoniforholdene

1. Bestem f'(x)

2. Find de kritiskepunkter(extremumsounkter) ved f'(x)=0

3. Lav en fortegnslinje

4. Konklusion


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Hej pirat, hvilken klasse går du i. Profilen siger folkeskole. Passer det?


Svar #5
08. maj 2009 af SofiePandersen (Slettet)

Ja, jeg går i 9 (-:
Tusinde tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.