Matematik

Eksamens spørgsmål

08. maj 2009 af miszczuk (Slettet)

Er der en som kan hjælpe med denne.

vil meget gerne løse den på en TI-83

Opgave 12 På en bestemt strækning planlægger man at opsætte en ny elektrisk forsyningsledning.
Hvis man vælger en ledning med tværsnitsareal x, målt i mm2, vil den samlede årlige
udgift (til forrentning, varmetab, …) blive

F(x)=5000+40x+900000/x

Den årlige udgift F(x) angives i euro.

Bestem det tværsnitsareal, der giver den mindst årlige udgift?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2009 af peter lind

Løs ligningen F'(x)=0. Jeg kender ikke Ti-83; men det kan sandsynligvis gøres på denne.


Svar #2
08. maj 2009 af miszczuk (Slettet)

F´(x)=0+40-900000/x^2

Men hvad skal man så efter det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Hmm er det ik bare at sige solve(0+40-900000/x^2=0,x)


Svar #4
08. maj 2009 af miszczuk (Slettet)

Men hvor sidder Solve på TI83 *?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Det ved jeg ikk.. Jeg bruger en TI 89


Svar #6
08. maj 2009 af miszczuk (Slettet)

OK, jeg har lige prøvet på min TI89 og den vil sku heller ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2009 af peter lind

Hvis du sætter udtrykket i #2 lig 0 og ganger resultatet med x2, får du en simpel andengradsligning.


Skriv et svar til: Eksamens spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.