Matematik

Beregning af midtnormalers skæringspunkt

08. maj 2009 af asger_m (Slettet)

Jeg sidder med følgende opgave: En trekant har vinkelspidserne A = (0,19), B = (4,-9) og C = (24,11). Beregn midtnormalernes skæringspunkt.

Jeg har fundet ligningerne for siderne AB, BC og AC og fundet hældningen for midtnormalerne, men så kan jeg ikke komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Find midtpunkterne for AB, BC og AC

Ud fra hældningerne og midtpunkterne kan du så finde liniernes funktioner.

Find derefter skæringspunktet mellem to af linierne og kontroler at den tredie linie går gennem dette punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2009 af peter lind

Tilføjelse til #1. Midtpunktet af en side er middelværdien af koordinaterne til endepunkterne. En lettere metode er at bruge at middelværdien af  koordinaterne til trekantens hjørner er skæringen mellem midnotmalerne.


Svar #3
08. maj 2009 af asger_m (Slettet)

Så når A = (0,19) og B = (4,-9) så bliver midterpunktet på AB = (2, 5)?

Og middelværdien for alle tre hjørner er skæringspunktet for midtnormalerne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2009 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Beregning af midtnormalers skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.